SAUNAN PESU            

  1. Pese pesuhuoneessa saunan löylyastia ja kauha.
  2. Lakaise irtoroskat saunan lattialta.
  3. Pyyhi ilmastointiventtiilit.
  4. Kostuta saunan lauteet ja seinät nojaamiskorkeudelta lämpimällä vedellä. Varo liiallista veden käyttöä venttiilien ja seinien saumakohdissa.
  5. Levitä sankoon tehty puhdistusaineliuos pehmeällä harjalla tai laudepesimellä huomioiden myös lauteiden välit ja etureuna.
  6. Harjaa seinän pystypinnat likaantuneilta osin, kaiteet ja lauteet. Muista pestä myös lauteiden alusta säännöllisesti.
  7. Pese penkit samoin kuin lauteet.
  8. Puhdista saunan ovi. Puuosat voidaan pestä harjalla ja puhdistusaineliuoksella. Oven lasipinta pestään punaisella hankauslevyllä. Lasipinnan saostumat voidaan poistaa happamalla puhdistusaineella.
  9. (Puhdista saunan lattiakaivo. Irrota kaivon ritilä, harjaa sen kumpikin puoli ja harjaa lattiakaivon reunat vesirajaan asti).
  10. Levitä puhdistusaineliuos saunan lattialle. Harjaa saunan lattia ja kerää likavesi lattiakaivoon.
  11. Huuhdo kaikki pinnat kauttaaltaan kylmällä vedellä.
  12. Kuivaa lauteet lattiankuivaimella tai jätä ne pystyasentoon kuivumaan.
  13. Kuivaa lattia lattiankuivaimella ja aseta lattiakaivon ritilä paikoilleen.
  14. Kuivaa lasipinnat ikkunankuivaimella tai mikrokuitupyyhkeellä. Avaa saunan ikkuna ja jätä ovi auki kuivumisen ajaksi.
  15. Puhdista välineet.

Valitse heikosti emäksinen puhdistusaine, joka irroittaa noki- ja rasvalikaa. Ekoilijalle sopii nestemäinen mäntysuopa. Muista suojakäsineet ja turvalliset työkengät!